In domeniul stomatologic exista doua segmente importante de lucru, doua ramificatii sau planuri pe care un medic stomatolog incearca sa le acopere. Pe de o parte aceasta va fi preocupat de latura estetica (albirea dintilor, curatare, detartraj de tip air flow), insa in egala masura se va ocupa si de latura functionala a danturii.

Aparatele dentare prezinta avantajul stabilitatii, ele fiind cimentate pe suprafata dintelui, reusind in acest fel sa sustina intreaga dantura, astfel incat eventualele probleme sa poata fi remediate, fara a fi nevoie de alte interventii. Este necesar sa stii insa faptul ca igiena orala este foarte importanta in perioada folosirii aparatului si ca aceasta nu trebuie neglijata sub nicio forma.

Aparatul dentar poate fi o necesitate in anumite cazuri, si de aceea o vizita in cabinetul nostru stomatologic te poate edifica cu privire la necesitatea purtarii acestuia sau cu privire la alte metode de corectie profesionale, bazate pe considerente medicale.

programeaza-te pentru
o consultatie gratuita

Indiferent daca vorbim despre goluri dentare, dinti suprapusi, sau despre alte pozitionari defectuoase ale dintilor, oricare dintre acestea pot duce la o utilizare ineficienta a danturii, ceea ce creste riscul aparitiei de carii, dar si a altor inconveniente la nivelul intregului organism. Daca procesul de masticatie nu se realizeaza in mod eficient atunci vom suprasolicita organele interne, sau daca fortam o anumita parte a danturii, incercand sa o protejam pe cealalta de durere, atunci nu vom face altceva decat sa deterioram intreaga dantura. In aceste cazuri aparatul dentar este solutia cea mai potrivita pentru tine.

Dantura umana nu are doar rol estetic ci are si rol functional in procesul de masticatie, drept pentru care dentitia ar trebui sa fie completa, ingrijita si perfect functionala. Uneori insa, din cauza anumitor probleme de pozitionare, dantura nu isi mai poate indeplini acest ultim rol.

Aparatele dentare actuale prezinta avantajul invizibilitatii, drept pentru care nu trebuie sa te mai temi ca acestea vor avea influenta asupra esteticii. Mai mult decat atat, ele iti vor asigura corectarea defectelor pozitionale fara ca tu sa depui vreun efort, astfel incat dantura sa isi poata indeplini scopul pentru care a fost destinata.