Atunci cand vine vorba despre chirurgie dentara, majoritatea pacientilor cunosc un singur segment din acest imens conglomerat al medicinei stomatologice: extractia. Din fericire insa, medicina moderna incearca salvarea fiecarui dinte in parte, astfel incat dantura sa fie una fara goluri, fara absenta dintilor, ceea ce conduce catre o functionalitate de tip monolit, cu rezultate impecabile in realizarea scopului initial.

Extractia unui dinte se face atunci cand acesta este imposibil de salvat, atunci cand problemele l-au afectat in asa masura incat sa nu se mai poata face nimic in vederea reconstructiei. Pentru a vedea exact felul in care se prezinta un dinte afectat de carii, acestuia i se va face o radiografie. Radiografia are rolul de a ne oferi informatii cu privire la pozitionare, la felul in care arata structura interna si cat de afectata este aceasta, insa mai poate oferi de asemenea si informatii cu privire la eventuale cavitati existente in gingie. Extractia se face cu anestezie, devenind in acest fel un procedeu total nedureros si sigur pentru tine.

Chirurgia dentara inseamna mai mult decat o simpla extractie, si presupune o atentie deosebita pentru identificarea fiecarei probleme in parte si solutionarea acesteia in consecinta.

programeaza-te pentru
o consultatie gratuita

O alta situatie in chirurgie dentara este necesitatea de a extrage un dinte care nu este vizibil in exterior, pe dantura normala, ci este crescut in os. Aceasta situatie necesita ajutorul specialistilor nostri, deoarece procedura este una deosebita, iar recuperarea in aceste cazuri este de durata. In cazul in care o infectie este prezenta la nivelul radacinii dintelui, se poate face o obturatie de canal, care are rolul de a curata zona, iar mai apoi se realizeaza taierea radacinii dintelui si curatarea si igienizarea zonei, intervenie cunoscuta sub numele de rezectie apicala.

Nu in cele din urma chirurgia se ocupa de implanturi dentare. Acestea se folosesc pentru inlocuirea dintilor cu probleme si au la baza inserarea in os, prin gingie, a unui implant, a unui dispozitiv menit sa asigure stabilizarea coroanei ceramice sau din zirconiu. In acest fel dintele tau nou va ramane stabil, fara a exista pericolul migrarii, iar rezultatul final din punct de vedere estetic este unul cu adevarat uimitor. Dincolo de estetica insa, si rezistenta coroanei este una superioara, noul dinte putand fi folosit ca parte integranta a danturii, ca si cum aceasta nu ar fi fost niciodata inlocuit.