Implantul dentar reprezinta un procedeu inovativ si eficient, folosit astazi cu rezultate cu adevarat remarcabile. Implantul dentar este o alternativa excelenta atunci când lipsesc unul sau mai multi dinti, iar varianta rezolvarii prin punte fie nu este posibila, fie nu va încanta. Avantajul major al acestui tip de restaurare este faptul ca va pastra osul pe pozitie o perioada lunga de timp, impiedicand resorbtia in zona unde ati pierdut dintii.

Implantul dentar este de fapt foarte asemanator unui pivot, doar ca, spre deosebire de pivotul clasic care se cimenteaza in radacina unui dinte existent, implantul se va insuruba direct in os inlocuind radacina dintelui pierdut. Indiferent de tipul de implant folosit, exista cateva caracteristici comune ale acestora: sunt facute din titan (destul de rar din zirconiu) si au suprafata tratata astfel incat sa fie acceptate cat mai usor de organism.

Medicina dentara moderna si, implicit, cabinetul nostru stomatologic, iti pun la dispozitie tehnologia implantului dentar, care te poate ajuta in vederea pastrarii danturii in mod complet functional si estetic, pentru cat mai mult timp.

programeaza-te pentru
o consultatie gratuita

Implatul dentar presupune cateva etape esentiale. Inainte de a realiza un implant este necesara o radiografie dentara a zonei in care va fi inserat acesta, din care pot fi extrase informatii relevante despre starea osului si a gingiei. Pentru a asigura o operatie de calitate este necesara o curatare si o igienizare prealabila a zonei, astfel incat bacteriile sa nu ne puna probleme. Dupa inserarea implantului, in functie de indicatiile medicului stomatolog si ale chirurgului, fie va exista o perioada de asteptare pentru integrarea implantului in os, fie se va realiza imediat o coroana dentara.

Este important sa pastram fiecare dinte in parte deoarece dantura are nevoie sa functioneze ca un tot unitar, ajutand organismul in multiple directii.

Realizarea de implanturi dentare face parte din oferta noastra de servicii stomatologice, de care tu sa te poti bucura pe deplin, fara griji. Implantul se realizeaza cu anestezie, deci fara durere, iar costurile sunt reduse, cu mult mai mici decat in cazul altor cabinete, astfel incat sa iti poata fi pe deplin accesibile.