Ce este Odontologia?

Odontologia este ramura  stomatologiei care se ocupa cu tratamentul cariilor si al durerilor dentare. Tratamentele de odontologie cuprind o varietate de manopere menite sa amelioreze si sa vindece diferitele suferinte ale dintilor, de la carii simple pana la complicatii ale acestora care afecteaza dintele in profunzimea sa.

Este un lucru stiut faptul ca majoritatea problemelor dentare incep de la caria dentara. Caria dentara este o leziune distructiva a tesuturilor dure dentare (smalt, dentina). In faza incipienta, caria nu doare iar pacientul nu o poate identifica ca o problema – caria simpla. In faza mai avansata, caria dentara afecteaza pulpa dentara si pacientul are dureri – caria complicata.

Pentru a se realiza un tratament minim invaziv impreuna cu conservarea vitalitatii dintelui, este necesara identificarea cariei in stadiul incipient. Refacerea dintelui se realizeaza cu ajutorul unor obturatii coronare (plombe). Rezistenta, functionalitatea si estetica obturatiilor depind de corectitudinea manopeei de indepartare a tesuturilor afectate de carie, de pregatirea cavitatii si de tipul materialelor folosite (glassionomeri, compozite foto-polimerizabile, amalgam de argint).

In situatia in care distructia coronara ese mai mare dar caria nu a afectat pulpa dintelui, reconstituirea se va realiza cu ajutorul unor inlay-uri din compozit sau ceramica, ce se realizeaza in laboratorul de tehnica dentara de catre un tehnician specializat.

Clinica DentoMed va ofera:

  • Tratamente complete ale cariilor si durerilor dentare, efectuate sub anestezie, fara dureri;
  • Obturatii fizionomice fotopolimerizabile;
  • Utilizarea de bio-materiale sub obturatiile coronare pentru conservarea vitalitatii dintelui;
  • Obturatii radiculare folosind tehnici moderne de sigilare neiritante.

Va asteptam sa va faceti o programare la cabinetul nostru la o discutie cu medicul stomatolog, pentru a va oferi un plan personalizat nevoilor dvs. specifice. La DentoMed oferim o gama variata de preturi, pentru toate buzunarele si nevoile, in asa fel incat zambetul dvs. sa fie mereu pe primul loc.

Stabileste o programare acum.

Pentru a evita aglomerarea in sala de asteptare, va rugam sa sunati pentru a face o programare. Pentru urgente stomatologice ne puteti contacta la 0752.303.006 si vom face tot posibilul sa va rezolvam urgenta in cel mai scurt timp posibil.