Ce este Ortodontia?

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu indreptarea dintilor strambi, pozitionati necorespunzator pe arcadele maxilare sau pentru a corecta muscatura (ocluzia) gresita.

In domeniul stomatologic exista 2 segmente importante de lucru, doua ramificatii sau planuri pe care un medic stomatolog incearca sa le acopere. Pe de o parte acesta va fi preocupat de latura estetica (albirea dintilor, curatare, detartraj de tip air-flow), insa in egala masura se va ocupa si de latura functionala a danturii.

Aparatele dentare prezinta avantajul stabilitatii, ele fiind cimentate pe suprafata dintelui, reusind in acest fel sa sustina intreaga dantura, astfel incat eventualele probleme sa poata fi remediate, fara a fi nevoie de alte interventii. Este necesar sa stii insa faptul ca igiena orala este foarte importanta in perioada folosirii aparatului si ca aceasta nu trebuie neglijata sub nici o forma.

Aparatul dentar poate fi o necesitate in anumite cazuri, si de aceea o vizita in cabinetul nostru stomatologic te poate edifica cu privire la necesitatea purtarii acestuia sau cu privire la alte metode profesionale de corectie, bazate pe considerente medicale.

Indiferent daca vorbim despre goluri dentare, dinti suprapusi, sau despre alte pozitionari defectuoase ale dintilor, oricare dintre acestea pot duce la o utilizare ineficienta a danturii, ceea ce creste riscul aparitiei de carii, dar si a altor inconveniente la nivelul intregului organism. Daca procesul de masticatie nu se realizeaza in mod eficient, atunci vom suprasolicita organele interne, sau daca fortam o anumita parte a danturii, incercand sa o protejam pe cealalta de durere, atunci nu vom face altceva decat sa deterioram intreaga dantura. In aceste cazuri, aparatul dentar este solutia cea mai potrivita pentru tine.

Dantura umana nu are doar rol estetic ci are si rol functional in procesul de masticatie, drept pentru care dentitia ar trebui sa fie completa, ingrijita si perfect functionala. Uneori, insa, din cauza anumitor probleme de pozitionare, dantura nu isi mai poate indeplini acest ultim rol.

Aparatele dentare actuale prezinta avantajul invizibilitatii, drept pentru care nu trebuie sa te mai temi ca acestea vor avea influenta asupra esteticii. Mai mult decat atat, ele iti vor asigura corectarea defectelor pozitionale fara ca tu sa depui vreun efort, astfel incat dantura sa isi poata indeplini scopul pentru care a fost destinata.

Clinica DentoMed dispune atat de specialisti cu experienta cat si de toata tehnologia necesara efectuarii in conditii de siguranta si fara durere a tratamentelor ortodontice si pedodontice moderne, atat la copii cat si la adolescenti

De ce sa iti pui un aparat ortodontic?

  • Problemele ortodontice au un mare efect asupra esteticii pacientului;
  • Cu ajutorul lui puteti determina o vorbire corecta precum si un proces de masticatie corect;
  • Dintii nealiniati sunt foarte greu de spalat si curatat, ducand in timp la aparitia cariilor si a gingivitei;
  • Problemele ortodontice pot afecta grav gingia si structura oaselor feței.

Va asteptam sa va faceti o programare la cabinetul nostru la o discutie cu medicul ortodont, pentru a va oferi un plan personalizat nevoilor dvs. specifice. La DentoMed oferim o gama variata de preturi, pentru toate buzunarele si nevoile, in asa fel incat zambetul dvs. sa fie mereu pe primul loc.

Stabileste o programare acum.

Pentru a evita aglomerarea in sala de asteptare, va rugam sa sunati pentru a face o programare. Pentru urgente stomatologice ne puteti contacta la 0752.303.006 si vom face tot posibilul sa va rezolvam urgenta in cel mai scurt timp posibil.