Ce este Pedodontia?

Pedodontia este disciplina care se ocupa cu diagnosticul si tratamentele stomatologice ale dintilor temporari la copii, vizand atat dintii de lapte cat si dintii permanenti, tineri.

Medicii nostri au pregatirea si rabdarea necesare pentru a aborda fata de copii, un comportament care sa le capteze increderea. Este indicat ca parintii sa fie constienti ca nu este neaparat necesar ca interventia sa aiba loc chiar din prima sedinta. De foarte multe ori, medicii nostri vor avea una sau doua sedinte de acomodare cu copilul dumneavoastra, unde vor comunica cu el, vor initia diferite jocuri in cabinet pentru a le castiga increderea. O abordare brusca a copilului de catre medic nu va face altceva decat sa afecteze permanent si de cele mai multe ori iremediabil, increderea copilului in medicul dentist.

Tratamentele dintilor copiilor sunt extrem de importante deoarece pierderea precoce a dintilor temporari (de lapte) poate determina complicatii de eruptie ale dintilor definitivi cu repercusiuni in viata adulta. Tocmai de aceea, un tratament corespunzator al oricaror afectiuni este vital odata cu folosirea unor metode moderne de preventie a aparitiei cariilor la varste fragede. Totodata, copiii trebuie educati de mici in vederea ingrijirii corecte a dintilor pentru a se bucura de cei naturali cat mai mult.

Spre deosebire de adulti, copiii sunt pacientii care solicita atentie sporita atunci cand vine vorba despre sanatatea orala si despre remedierea unor probleme aparute la nivel stomatologic. Copiii sunt unoeri nerabdatori si plini de anxietate, alteori speriati, iar in cele mai multe dintre cazuri ei inca nu au invatat sa isi gestioneze emotiile. Din acest motiv, noi ne straduim sa facem din vizita la dentist o experienta cat mai placuta pentru micutii pacienti, intelegand de fapt temerile lor si dificultatea infruntarii unei noi provocari pentru ei.

Cu rabdarea si experienta in tratarea problemelor dentare la copii, am reusit sa cream un mediu in care orice micut se poate simti in largul sau.

Dincolo de emotii insa, tratam copiii si dentitia lor cu un maxim de seriozitate si respect. Suntem adeptii ingrijirii dentare inca din copilarie, deoarece acest lucru are implicatii in viitor, in ceea ce priveste felul in care copilul va intelege cat de importanta este dantura pentru el si pentru organismul sau. Este important sa avem grija de micii dintisori, astfel incat acestia sa lucreze ca un tot unitar, iar rezultatul muncii noastre sa se concretizeze intr-o dantura puternica si sanatoasa, a viitorului adult.

Sustinem cu tarie grija fata de igiena orala si oferim la randul nostru ajutor specializat oricarui copil sau parinte care are nevoie de acesta.

Cabinetul este dotat cu tehnica moderna de lucru, astfel incat fiecare parinte sa fie incredintat de faptul ca decizia de a apela la noi pentru rezolvarea problemelor dentare ale copilului sau este cea mai buna. Adaptam tipurile de tratament specifice varstei micilor pacienti, deoarece sanatatea acestora, chiar si din punct de vedere stomatologic, este deosebit de importanta.

Clinica DentoMed va ofera:

  • Tratamentul curativ si profilactic al dintilor copiilor;
  • Profilaxia anomaliilor dento-maxilare;
  • Prevenirea cariilor si afectiunilor gingivale;
  • Controlul periodic al placii bacteriene;
  • Consiliere din partea pedodontului pentru periajul dentar si igiena bucala corecte;
  • Servicii ortodontice personalizate

Stabileste o programare acum.

Pentru a evita aglomerarea in sala de asteptare, va rugam sa sunati pentru a face o programare. Pentru urgente stomatologice ne puteti contacta la 0752.303.006 si vom face tot posibilul sa va rezolvam urgenta in cel mai scurt timp posibil.